Introductie

Bedankt voor jouw interesse in de Hume. De Hume is speciaal ontwikkeld om onbegrepen gedrag van cliënten met een verstandelijke beperking, dementie en/of autisme beter te begrijpen. Het is een hulpmiddel om jou inzicht te geven in spanningsniveaus van cliënten bij het verlenen van dagelijkse zorg en ondersteuning. Soms is het namelijk lastig om te achterhalen of een cliënt spanning ervaart. De Hume registreert op basis van veranderingen in hartslag en transpiratie, spanning en spanningsopbouw bij mensen. Door dit zichtbaar te maken, kan het gedrag van cliënten beter worden begrepen. In deze handleiding vind je alles over het gebruik van de Hume.

Om snel meer te weten te komen over de Hume, is het slim om als eerste de pagina’s Wat is de Hume?, Hume-kit en Verloop meting door te nemen.