De borstband bestaat uit drie onderdelen: een borstband, een ronde kliksensor en een beschermkapje. De band gaat om de borst en de sensor wordt op de band geklikt waarbij het beschermkapje precies om de sensor zit. De borstband meet onder andere hartslag en beweging. Hartslag kan inzicht geven in de mate van zowel fysieke als mentale (in)spanning.

Gebruik

Stap 1:
Bevestig het beschermkapje op de plek van de twee bevestigingspunten voor de kliksensor. Druk vervolgens de ronde sensor door de opening van het beschermkapje en bevestig de drukknopen van de kliksensor aan de borstband. Zorg ervoor dat het witte poppetje altijd aan de rechterkant zit.

Stap 2:
Doe de borstband om en pas zo nodig de lengte van de band aan zodat hij niet makkelijk verschuift. Zorg dat de sensor van de borstband onder de linker tepel gepositioneerd is en dat de borstband overal goed contact maakt met de huid.

Bij vrouwen wordt de borstband onder de bh-band gedragen.

Ná gebruik
Zorg ervoor dat je ná de meting, de kliksensor loshaalt van de borstband door aan de achterkant de kliksensor uit het beschermkapje te drukken. Als je de sensor op de borstband laat zitten, loopt de batterij sneller leeg.

Batterij
De kliksensor van de borstband heeft geen oplader, maar werkt op een batterij. Met deze batterij kun je ongeveer 7 dagen lang meten. Zodra de Hume een melding geeft dat de batterij van de sensor (bijna) leeg is, verwissel je de batterij. Zie hiervoor: Hume-kit opladen | Borstband/patch.

Wasinstructie
De borstband kan in de wasmachine gewassen worden op maximaal 30°C in het bijgeleverde waszakje. De borstband mag niet in de droger en mag ook niet gestreken worden.

LET OP: De ronde kliksensor en het beschermkapje mogen niet worden gewassen in de wasmachine. Wel mogen ze worden afgespoeld met water.